Branche, teknologi, komponentdistribution

 

IT-Universitetet vil investere i start-up virksomheder

Med virksomheden ITU Business Development løfter IT-Universitetet nu støtten til de studerende og forskere, som har ideer og projekter med et oplagt forretningspotentiale.

IT-Universitetet i København har officielt registreret virksomheden ITU Business Development; en startup-accelerator for de mange iværksættere, som er tilknyttet universitetet. IT-Universitetet har investeret fem mio. kr. af egenkapitalen i det private firma, der skal støtte akademikerne i at kommercialisere deres idéer.

Ifølge bestyrelsesformanden for ITU Business Development, Niels Bo Theilgaard, vil den nye virksomhed fokusere på idéer med et åbenlyst forretningspotentiale i tre forskellige faser:


- For det første ønsker vi at støtte iværksættere ved at rådgive dem om, hvordan de kan udvikle deres produkt, hvordan de kommer ind på markedet osv. For det andet vil vi støtte dem i relationen til andre virksomheder. For det tredje vil vi kunne investere i startup-virksomhederne, hvis de har haft succes gennem de to første faser, siger Niels Bo Theilgaard, der forventer, at den nye virksomhed i den sidste ende vil bidrage til at øge værdien af de offentlige finansierede uddannelser og forskningsprojekter.

- Hvis potentialet er der, er det en god deal for alle at give en idé eller et projekt noget ilt. Især for samfundet, hvis man tænker på de offentlige midler, der investeres i universiteterne. Jeg tror, det er vigtigt at indse behovet for at skabe nye job og start-ups i stedet for at tænke på alle studerende og forskere som fremtidige ansatte.

Ønsket om at få flere akademikere til at tage springet til erhvervslivet ligger også højt på den politiske dagsorden. Universitetsloven understreger, at universiteterne skal bidrage til at fremme vækst, velfærd og udvikling i samfundet, og flere politiske initiativer er blevet sat i søen for at øge værdien af studenter- og forskningsaktiviteterne på landets universiteter.

Siden IT-Universitetet blev grundlagt i 1999 har dets studerende skabt langt over 100 virksomheder. Niels Bo Theilgaard har selv været involveret nogle af startup-projekterne, og han har været en del af den rige iværksætterkultur blandt studerende og forskere i Danmark. Han er derfor overbevist om, at investeringen i ITU Business Development vil bidrage til et stigende antal vellykkede spin-off virksomheder.

- Tænk hvis vi kan skabe 20 virksomheder på ITU hvert år, og bare én af dem virkelig blev noget værd. Jeg ved, det er svært, men hvis vi starter tidligt med de studerende og er gode til at nurse dem, gode til at dele erfaringerne med markedet og kunderne og til generelt at hjælpe dem med det, som vi ved og kan, så er det en mulighed. Forudsat selvfølgelig, at iværksætterne er indstillede på benhårdt arbejde, siger han.
4/9 2014
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma